Kjendisgalleriet.com

Informasjon om kjendiser.

Ye (Kanye West)

Ye er en amerikansk rapper, sanger, låtskriver, producent, entreprenør, modedesigner og filantrop.

Ye begynte å jobbe som produsent for Roc-A-Fella Records i 2000, og produserte albumet "The College Dropout" som ble utgitt i 2004. Dette albumet fikk enorm suksess, og ga ham status som en av de største hip-hop kunstnerne og produsentene i USA.

Ye har gjort mye for å endre hip-hop scenen og hans musikalske stil har inspirert mange andre artister. Han har vunnet 22 Grammy Awards og har solgt over 160 millioner album i hele verden.

Han har også grunnlagt sitt eget klesmerke i samarbeid med Adidas, Yeezy, som har blitt et kjent merke verden over. Han har også startet flere filantropiske organisasjoner som støtter barn i nød.

I May 2014 giftet Ye (den gang Kanye West) med Kim Kardashian, etter å ha vært sammen i nærmere åtte år. I 2020 begynte det å ryktes om at det ikke gikk så bra mellom dem, og i januar 2021 kunngjorde paret at de hadde bestemt seg for å gå hver til sitt. Det har vært en vanskelig tid for begge, og de har sterkt berørt om deres felles søkelys på å være gode foreldre til deres fire barn.

I 2022 og 2023 har Ye blitt stadig mer kontroversiell i sine offentlige uttalelser hvor han blant annet påpekte at den amerikanske musikkindustrien var sterkt dominert av jøder. Mange mente at uttalelsene hans var antisemittistiske, mens andre ytringsfrihetsforkjempere mente at dette er godt innenfor ytringsfriheten og at han kun påpekte reelle fakta.

Copyright © 2012. All Rights Reserved.