Kjendisgalleriet.com

Informasjon om kjendiser.

David Beckham

 Født 2.5.1975. 

David Beckham er kanskje fotballverdenens aller mest kjente profil. Han regnes ikke som verdens beste fotballspiller men er dog i verdensklasse.

Det som gjør Beckham så spesiell er at har lykkes med å bli et ikon også utenfor fotballbanen. Han er en trendsetter innen moteverden og får mye drahjelp av den tidligere popstjerne Victoria Beckham som var et av medlemmene i popgruppen Spice-Girls som herjet på slutten av 90 tallet.

David Beckham ble allerede i barndommen plukket opp av talentspeidere i Manchester United, klubben hvor han praktisk talt bygde opp sin karriere, hvor han ganske tidlig kom under vingene til Sir Alex Ferguson. I 98-99 sesongen var han med på å vinne "the treble" med klubben, d.v.s. at Manchester United i samme sesong vant Premier League, Fa-cupen og Champions Leauge.

Beckham har også hatt en flott landslagskarriere for England selv om den er skjemmet av en utvisning under VM i 1998 mot Frankrike. Han spente bein for en fransk spiller mens Beckham selv lå nede. Beckham fikk derfor skylden for at de tapte kampen og røk ut av VM. Etter dette var hatet blant engelske fotball fans men kom seg mesterlig gjennom motgangen, mye takket være at han ble godt beskyttet og ivaretatt i Manchester United.

Sommeren 2003 ble Beckham kjøpt av et stjernespekket Real Madrid lag og han ble i klubben frem til 2007. Han ble en markant spiller også i denne klubben men bleknet til tider noe i stjernegalleriet blant glitrende fotballsspillere.

Fra sommeren 2007 har Beckham vært under kontrakt med den amerikanske klubben LA-Galaxy. Han ble hentet til klubben bl.a. for å fremme fotballinteressen i USA. LA-Galaxy kan på langt nær måle seg med europeiske storklubber og Beckham har derfor slitt med å beholde landslagsplassen for England.

I vinter har Beckham vært til utlån fra LA-Galaxy til AC-Milan. Dette har blitt en opptur i karrieren og det forhandles i disse dager om at han skal kjøpes fri fra den amerikanske klubben.

Ole Einar Bjørndalen

Født 27.1.1974.

Ole Einar Bjørndalen driver med skisytting og er for tidens norges desidert mest kjente vinteridrettsutøver. Han har 86 (i skrivende stund) individuelle seire i verdenscupen i tilegg til en rekke medaljer i OL og VM sammenheng.

Bjørndalen gar de siste 8-10 årene dominert skiskyttersporten fullstendig. Det har riktignok vært enkeltutøvere som periodevis har vært jevngode med Bjørndalen men disse har stort sett falt av etterhvert.

I 2006 viste Bjørndalen på en noe uvanlig måte hvilken fantastisk idrettsutøver han er. Han stilte opp i verdenscupen i langrenn og endte opp med gull og slo dermed hele verdenseliten i langrenn.

Copyright © 2012. All Rights Reserved.